Yabancı Sermaye İşgaline Dur De !

07-02-2024 23:26
Yabancı Sermaye İşgaline Dur De !

Yerli üretimin iki sorunu var;

Birinci sorun yerli üreticinin kötü nam salmış olmasıdır. Yakın zamana kadar “yerli” kelimesi insanlara “ucuzluk ve düşük kalite” imajı veriyordu. Bunun sebebi olan kişi ve firmalar gerçekten vardı. Yani işini doğru düzgün yapmayan ve vatandaşına saygısı sevgisi olmayan derdi sadece para kazanmak yada günü kurtarmak olan vizyonsuz misyonsuz kişiler evet vardı. Ama artık öyle değil. Onlar gittiler tutunamadılar ve yerlerine vizyon ve misyon sahibi kaliteli insanlar geldi ve geliyor. Son yıllarda ülkemizde üretimde güzel gelişmeler yaşandı ve yaşanıyor. Bir çok alanda Dünya standartları yakalandı ve hatta geçilmeye de başlandı.


Yerli üreticiye düşen bu standardı bozmadan sürekli ileri gitmek ve gelişmektir. Vatandaşına ve tüketicisine kaliteli ve yerli ürünleri sunmaktır. Her sektörde her ürün bandında iddialı olmak ve hatta tüm Dünyaya açılmak ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmektir. Mümkün olduğunca ülkesini ve kendi tüketicisini dışarıya bağımlı olmaktan kurtarmakla mükelleftir.

İkinci sorun tüketicinin yerliyi değil yabancıyı tercih etmesidir. Geçmişini tanımayan batı hayranı kişilerin ortak takıntılarından birisi de yabancı marka hayranlığıdır.

Bakıyorsun; kahraman ecdadını bilmiyor ve hatta aksine yanlış öğreniyor. Ama televizyondan seyrettiği ve ona empoze edilen batının sahte kahramancıklarına hayran kalıyor. Onları hayatında örnek alıyor. Onlar gibi düşünmeye ve onlar gibi yaşamaya çalışıyor. “Onlar yapmışsa doğrudur güzeldir bizimkiler yapmışsa kötüdür çirkindir.” Bu zihniyet damarlarına işliyor ve yaşamının tümüne yansıyor. Zaman içinde bizim içimizde bizden farklı birisi olup çıkıveriyor. Kendine zarar, ailesine zarar, çevresine zarar ve vatanına zarar.

Yerli tüketiciye düşen kendi üreticisini yani yerli sermayeyi korumaktır. Bu da nasıl olur ? Ülkesini sevecek ve faydalı olmaya çalışacak. “Param ülkemde kalsın ve ülkem kazansın” diyecek. Körü körüne batı taklitçiliği ve hayranlığından kaçınacak. Yerli üreticiye güvenecek ve destekleyecek.

Yerli üretici ile tüketicinin barıştığı gün bayramımızdır. 

Tüketici yabancı sermaye işgaline karşı yerli sermayeyi koruyacak ve buna karşılık da yerli üretici tüketicisine kaliteli üretim sağlayacak. 

Her iki taraf da birbirini arkadan bıçaklamayacak. Her iki taraf da birbirine sahip çıkacak. Karşılıklı samimiyet ve dürüstlük ile sonunda tüm ülke kazanacak.



 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.